Triathlonclinic voor Gelderland Sport van Omroep Gelderland

Op zondag 27 mei j.l. mochten Eddy Lamers, Gerben Duenk en Denise van der Donk een triathlonclinic verzorgen voor het programma Gelderland Sport van Omroep Gelderland. Negen enthousiaste deelnemers afkomstig uit Gendt, Arnhem, Aalten en Groenlo stonden stipt om 14.00 uur klaar.

Gerben en Denise verzorgden ’s morgens nog een fietstraining, ook als onderdeel van de triathlonclinic Aalten. Eddy kwam ook enigzins licht bezweet aan, want hij kwam rechtstreeks uit Hengelo Gld., waar hij winnaar was van de 1/8e triathlon! Speciaal voor deze clinic liet hij de prijsuitreiking aan zich voorbij gaan, om op tijd bij ons aanwezig te zijn.

Eddy voorzag de deelnemers van handige tips bij de zwemstart, zwem-exit en wissel zwemmen / fietsen. Gerben gaf nuttige adviezen omtrent het fietsen zoals het uittrekken van de schoenen op de fiets en wissel fiets / hardlopen.

Denise gaf loopscholing; Op ritme lopen, arminzet en ademhalingsoefeningen rekeninghoudend met de overgang van het fietsen naar het hardlopen.

Uitleg geven of deelnemen wetende dat er camera’s draaien en geïnterviewd worden is toch best spannend. Desalniettemin was het een geweldige middag. Deelnemers (iedereen met zijn of haar eigen verhaal) bedankt voor jullie inzet en binnenkort zien we onszelf terug bij Gelderland Sport.