Leefstijlrunning met aandacht voor voeding         

Wil je graag fitter worden, in de ochtend over meer energie beschikken, ontspannen kunnen bewegen, conditie opbouwen en werken aan een gezond gewicht? Dan is de combinatie Leefstijlrunning en voedingsadvies iets voor jou! (Een goede basisconditie is niet vereist).

Wat is Leefstijlrunning?

Sinds enkele jaren is er een succesvolle samenwerking tussen Denise van der Donk en Henk Mengers. Zij hebben onder de noemer ‘Leefstijlrunning’ de handen ineen geslagen. De basis: deelnemers leren hardlopen, waarbij ontspanning en plezier voorop staan. Leefstijlrunning is bedoeld voor inactieve deelnemers of lopers met stressgerelateerde klachten en/of mensen die een gedegen technische basis willen leggen. Kandidaten die om welke reden dan ook graag in een kleine groep (opnieuw) willen starten, zijn ook van harte welkom.

Inhoud trainingen

Leefstijlrunning met voedingsadvies bestaat uit een blok van 6 trainingen, die wekelijks op de woensdagavond plaatsvinden van 20.00 – 21.00 uur vanaf locatie “Den Diek ” te Lichtenvoorde. Na iedere training krijgen de deelnemers trainingsadvies voor de komende week en tevens theoretische uitleg, waarbij ook de relatie tussen hardlopen en het dagelijks leven aandacht krijgt. Binnen dit theoretische kader worden verschillende aspecten behandeld. Bijvoorbeeld: voedingstips, ademhalingstechnieken, de relatie tussen inspanning en ontspanning en een goede lichaamshouding komen aan bod.

Trainers

Gewichtsconsulent Denise van der Donk, van Ik kan het aan! Persoonlijk leefstijladvies, is contactpersoon en specialist op het gebied van voeding en vitaliteit. Tijdens de begeleiding van mensen met onder- of overgewicht kijkt ze verder dan alleen het eet- en beweegpatroon. Ze probeert de oorzaak te achterhalen. Deze begeleiding doet ze vanuit eigen ervaring, met veel enthousiasme, een luisterend oor en empathisch vermogen.

Trainer Henk Mengers van Loopgroep Zandloper heeft de cursus Running-therapie gevolgd. Bij Leefstijlrunning worden de uitgangspunten van deze Running-therapie gehanteerd. De doelgroep is breder dan alleen mensen met stressgerelateerde klachten. Ook deelnemers met pijntjes, overgewicht of onzekerheid, hebben baat bij deze rustige manier van conditie opbouwen. Uiteindelijk gaan we samen lekker ontspannen (leren) hardlopen!

 

Mocht je een keer verhinderd zijn, dan is het in goed overleg mogelijk om de les later in te halen. Het blok start ieder kwartaal opnieuw en verlenging van het blok is mogelijk en (soms) zelfs aan te raden.

Kosten

De kosten bedragen € 75,- per blok van 6 weken.  Afhankelijk van je zorgverzekeraar kunnen de kosten hiervan vergoed worden. Informeer naar de voorwaarden.

Neem voor meer informatie en/of aanmelding geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze site of telefonisch: 06-13035818.

* Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar.

Locatie
Den Diek
Dijkstraat 30
7131 DP Lichtenvoorde