Goed voorbereid aan de start van GUV-triathlon 2019

In samenwerking met Triathlon Aalten organiseren wij – Denise van der Donk en Gerben Duenk, wederom een 4-tal trainingen, die ervoor zorgen dat jij op zondag 23 juni goed voorbereid aan de start zal verschijnen. Of het nu de 1/8e of 1/4e triathlon is, de trainingen zijn geschikt voor iedereen.

Programma triathlontrainingen

 • Zondag 07 april 2019: Techniek en intervaltraining hardlopen op de baan van AVA’70
 • Zondag 12 mei 2019: Fietstraining: Techniek, uitleg onderhoud materiaal en oefenen wissels, Sportpark Zuid
 • Zondag 26 mei 2019: Koppeltraining fietsen / hardlopen, nadien ruimte voor vragen en persoonlijk weegmoment omtrent sport & voeding gericht op triathlon, Sportpark Zuid
 • Zondag 09 juni 2019: Techniek training open water zwemmen en mini-triathlon, Slingeplas Bredevoort

Praktische informatie

De trainingen vinden plaats van 9.00 – 11.30 uur. Vertreklocatie: Atletiekvereniging AVA’70, Bredevoortsestraatweg 110A te Aalten. Aanmelden kan nu al via: 06-13035818 of via info@ikkanhetaan.nl. Er is plek voor maximaal 15 personen. De kosten bedragen €50,-

Graag zien we je aanmelding tegemoet!

En…Onlangs ben ik geïnterviewd door Nieke van Stichting Triathlon Aalten. Lees hier het artikel: “Help! Triathlon! Vijf vragen aan een triathloncoach!”

(Bron: Aalten Vooruit, 15 januari 2019)

Jeugdclinic op 8 juni bij Slingeplas Bredevoort

Op zaterdag 8 juni geef ik een zwemtraining voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar! Doe jij mee aan de OWM-Zwemloop, maar vindt jij het zwemmen in het open water een beetje spannend? Twijfel je soms of het wel iets voor je is?

Schrijf je dan toch in voor de zwemloop, want ik help je alvast op weg tijdens deze leuke zwemtraining bij de Slingeplas, zodat jij zelfverzekerd aan de start zult verschijnen op 23 juni aanstaande!

 • Zaterdag 8 juni van 11.15 -12.30 uur (linkerzijde Slingeplas)

Heb je een vraag over het zwemmen of over de inhoud van de trainingen? Stel ze via: info@ikkanhetaan.nl. Ik behandel alle vragen zorgvuldig. Inschrijven voor deze jeugdzwemloop kan via: www.triathlonaalten.nl.

In verband met de voorbereiding wil ik graag weten hoeveel kinderen mee gaan doen aan deze training. Meld je daarom voor 6 juni aan via: info@ikkanhetaan.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het belangrijk dat je in het bezit bent van zwemdiploma A+B.

In de media…

Voor Omroep Gelderland mochten wij meewerken aan het programma Gelderland Sport d.m.v. het verzorgen van een gave triathlonclinic in voorbereiding tot de triathlon van Zutphen. Op woensdag 2 september j.l. werd dit item uitgezonden. Bekijk hier de uitzending terug: Gelderland Sport, uitzending 2 september 2018.Ook zullen zij 16 september bij dit evenement aanwezig zijn om de deelnemers te volgen tijdens deze wedstrijd.

Vrijdag 7 september 2018: Een leuk stukje in de Tubantia over The Chariot Triathlon Eibergen. In samenwerking met The Chariot mochten wij hier voor de clinics verzorgen. Tijdens de laatste training heeft de Tubantia dit gefilmd. Bekijk dit hier terug!


 

Doe mee aan The Chariot triathlon clinics!

Doe jij mee aan The Chariot Triathlon  en wil jij in de buitenlucht werken aan je conditie en je zwemtechniek in het open water?

Vanaf dinsdag 24 juli vinden er wekelijks trainingen plaats. Tijdens deze 6 weken ligt de nadruk op het aanleren of verbeteren van de juiste zwemtechniek, materiaalkennis, start triathlon en het wisselen in het parc ferme. De opzet van de trainingen is laagdrempelig, het aanleren van de juiste techniek staat centraal naast een stukje gezelligheid en ontspanning. Afhankelijk van het niveau worden de trainingen per individu aangepast.

Trainingstijden en locatie

Dinsdag 24 en 31  juli: Zwembad Vinkennest Eibergen van 20.00 – 21.00 uur

Dinsdag 7 augustus:  ’t Hambroek Borculo van 19.30 – 20.30 uur

Dinsdag 14 en 28 augustus: ’t Muldershuis, Berkel (startlocatie triathlon) van 19.30  – 20.30 uur

Dinsdag 4 september: ’t Muldershuis, Berkel (startlocatie triathlon) van 19.30  – 20.30 uur

Meld je direct aan via The Chariot. Er is plek voor maximaal 15 personen. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 15 juli of totdat het maximum aantal van 15 is bereikt. De kosten bedragen €55,-


Triathlonclinic op 27 mei in samenwerking met Omroep Gelderland

Doe je binnenkort mee aan een triathlon? Vind je het leuk om nog wat praktische tips / adviezen te ontvangen en om jezelf terug te zien in Gelderland Sport van Omroep Gelderland? Meld je dan aan voor deze (gratis) clinic op zondag 27 mei 14.00 uur, locatie Slingeplas Bredevoort. De clinic zal worden verzorgd door Eddy Lamers, Gerben Duenk en Denise van der Donk.

Er zijn nog een paar plekjes vrij! Voor meer informatie en/of aanmelden zie: Gelderland Sport van Omroep Gelderland.


Goed voorbereid aan de start van GUV-triathlon 2018

In samenwerking met Triathlon Aalten organiseren wij – Denise van der Donk en Gerben Duenk, wederom een 6-tal trainingen, die ervoor zorgen dat jij op zondag 17 juni goed voorbereid aan de start zal verschijnen. Of het nu de 1/8e of 1/4e triathlon is, de trainingen zijn geschikt voor iedereen.

Per training is er plek voor maximaal 15 personen, uitgezonderd de mini-triathlon waarbij er plek is voor 20 personen. Ben je van plan om alle trainingen te volgen, dan betaal je slechts €50,-. Wil je 1 of een paar losse trainingen volgen, dan kan dat vanzelfsprekend ook. De kosten bedragen €15,- per training.

(Deelname aan alle trainingen is helaas niet meer mogelijk, alle plekken zijn vervuld. We hanteren een reservelijst. Deelname aan de mini-triathlon is nog wel mogelijk).

Programma triathlontrainingen

 • Zondag 29 april 2018: Techniek en intervaltraining hardlopen op de baan van AVA’70
 • Zondag 13 mei 2018: Fietstraining + uitleg materiaal en wisselzone (parcours triathlon)
 • Zondag 27 mei 2018: Koppeltraining fietsen / hardlopen, nadien ruimte voor vragen en persoonlijk weegmoment omtrent sport & voeding, gericht op triathlon
 • Zondag 03 juni 2018: Zwemtraining in Slingeplas, nadruk op techniek en ademhaling
 • Zondag 10 juni 2018: Generale: Mini-triathlon (1/16e) rondom Slingeplas Bredevoort
 • Tevens zal er, onder leiding van Herbert en Bianca Rougoor van Sport-balance.nl, een functionele krachttraining worden gegeven. Info volgt later.

Praktische informatie

De trainingen vinden plaats van 9.00 – 11.00 uur, met uitloop tot max. 11.30 uur. Vertreklocatie: atletiekvereniging AVA’70, Bredevoortsestraatweg 110A te Aalten. Aanmelden kan nu al via: 06-13035818 of via: ikkanhetaan@gmail.com. Graag zien we je aanmelding tegemoet!

NIEUW

Op zaterdag 2 als 9 juni geven wij een tweetal zwemtrainingen voor de jeugd van 9 t/m 14 jaar! Doe jij mee aan de jeugdzwemloop, maar vind jij het zwemmen in het open water een beetje spannend? Twijfel je soms of het wel iets voor je is? Schrijf je dan toch in voor de zwemloop. Als je dit doet voor 26 mei kun je gratis meedoen aan deze 2 leuke zwemtrainingen bij de Slingeplas en sta jij zelfverzekerd aan de start.

 • Zaterdag 2 juni van 11.00 -12.00 uur en van 12.00 – 13.00 uur
 • Zaterdag 9 juni van 11.00 – 12.00 uur en van 12.00 -13.00 uur

Heb je een vraag over het zwemmen of over de inhoud van de trainingen? Stel ze via: ikkanhetaan@gmail.com. Wij behandelen alle vragen zorgvuldig. Inschrijven voor deze jeugdzwemloop kan via: www.triathlonaalten.nl